Energiemarkt Ellewoutsdijk
Energiebesparing en duurzaamheid zijn tegenwoordig erg belangrijk. De energieprijzen veranderen steeds en klimaatverandering vraagt om actie. Daarom informeren wij u graag over energiebesparing bij uw woning tijdens de energiemarkt.
Wilt u meer weten over het verduurzamen van uw woning of heeft u vragen over subsidies? Kom dan op woensdag 12 februari 2025 naar de Energiemarkt in Dorpshuis M.J. van Hattumhuis in Ellewoutsdijk. De gemeente Borsele en bedrijven geven u informatie. Er zijn ook specialisten voor woningverduurzaming aanwezig. Werkgroep Duurzaam Ellewoutsdijk is er ook! Vooraf aanmelden is niet nodig.
Aardgasvrij in 2045 – voorbereiden op de toekomst
Nu wordt 95% van de woningen in onze gemeente nog verwarmd met aardgas. Ons doel is om in 2045 volledig over te stappen naar duurzame energiebronnen. Door nu al energiebesparende maatregelen te nemen, helpt u het milieu en bespaart u op uw energiekosten.
Uw mening telt! Vul de enquête in
Woont u in Ellewoutsdijk? We willen graag weten wat u nodig heeft om uw woning te verduurzamen. Zo kunnen we mogelijkheden zoeken om u hierin te ondersteunen. Denk daarbij aan collectieve inkoop, maatwerkadvies, open huizen, warmtebeeldscans of informatieverstrekking. Om een goed beeld te krijgen van uw wensen hebben we een enquête gemaakt. U kunt de enquête invullen via deze link.
Vragen en meer informatie?
Heeft u vragen of opmerkingen? Stel ze via duurzaamheid@borsele.nl. U kunt zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief via dit adres. Voor meer informatie kunt u terecht op www.borsele.nl/wijkuitvoeringsplannen of contact opnemen met de werkgroep Duurzaam Ellewoutsdijk via Duurzaam@ellewoutsdijk.nl.
Hopelijk zien we u op woensdag 12 februari in het Dorpshuis M.J. van Hattumhuis in Ellewoutsdijk!
Energieneutraal
De gemeente Borsele streeft naar een energieneutrale gebouwde omgeving in 2045. Dat betekent dat we moeten zoeken naar alternatieven voor aardgas. Maar wat betekent dit voor uw dorp, wijk, straat of woning? Is dat bijvoorbeeld een warmtenet, een bodem- of luchtwarmtepomp? Welke kansen zijn er? Welke wensen leven er? Daarover willen we graag met werkgroepen duurzaamheid, dorpsraden, bedrijven en andere experts in gesprek om kansen en wensen mee te nemen en te laten groeien. Het resultaat is een wijkuitvoeringsplan (WUP) waarin staat hoe uw dorp de stap naar aardgasvrij kan maken. Lees hier meer informatie over de wijkuitvoeringsplannen.